En kort forklaring på hvorfor vi brænder for - og laver - denne hjemmeside:

 

Vi elsker begge at lave mad – især kinesisk mad. Karen er opvokset i New York City og er nærmest opflasket med kinesisk mad fra den nærliggende Chinatown. Siden begyndte hendes forældre selv at tilberede kinesisk mad hjemme og hun fører traditionen videre her i Danmark. Niels har derimod først lært kinesisk mad at kende de seneste par år, men bruger lige meget tid på at granske kogebøgerne og elsker at eksperimentere med opskrifterne.

 

Kinesisk mad er sund – let – kan være nem at lave – og er yderst velsmagende. Der findes nogle gode kinesiske restauranter her i landet, men vores erfaringer har desværre vist, at de fleste af disse prøver at moderere maden så det passer ind i danskeres smag. Det må bero på en kæmpe misforståelse!  Danskere rejser meget, og mange også til Kina – hvorfor skuffe dem, når de kommer hjem og vil genopleve den dejlige mad, de har smagt på deres ferie! Vi prøver mange restauranter, men når vi får serveret noget der ligner brun sovs og som smager af absolut intet, så lover vi hinanden, at vi aldrig vil besøge stedet igen.  Heldigvis findes der også nogle gode steder og disse besøger vi så ofte vi kan.

 

Vi taler ikke kinesisk, vi har endnu ikke været i Kina, spiser vores ris på samme tallerken som resten af maden,  i stedet for i separate skåle. Vi spiser dog med pinde og har et indgående kendskab til maden, opbygget af den store interesse og kærlighed til den.

 

Denne hjemmeside er derfor ment som en kort vejledning/indledning til det store kinesiske køkken. Vi håber, vi kan inspirere jer til at prøve det – måske tager I det også til jer som vi har gjort hjemme hos os.

 

(Vi stopper dog ikke med det kinesiske køkken, for madlavning i al almindelighed er alt for interessant - derfor udbygger vi siden med opskrifter, opdagelser, sammenligninger fra andre køkkener. Når man først har fået kærlighed til madlavning, så kan man ikke lade være!)